طرقه عمل مكرونه الباشميل بالفراخ
طرقه عمل مكرونه الباشميل بالفراخ
المكونات /
كيلو مكرونه قلم
فراخ مقطعه
كيلو لبن
سمنه
زيت
دقيق
جبنه موزريلا
ملح
فلفل اسمر
رشه جوزه الطيب
ورشه من القرفه
بصل
فلفل اللون
طماطم
طريقه عمل البشاميل/
يجب عمل البشاميل اولا لكي يبرد
نحضر وعاء به ٤معالق من الزيت والسمنه وعندما يسخن علي نار هادئه نضيف ٤معالق دقيق ثم نقلب عند تغير اللونالدقيق نضيف البن تدريجياوبعد ذلك نضيف الملح والفلفل ومرقه دجاج مع التقليب المستمر لعدم حدوث كتل وعند بداء الغليان نغلق النار ويترك ليبرد
الطريقه/
⁃ نضع وعاء علي النار به ماء لسق المكرونه بعد النضج تترك لتبرد
⁃ نضع طاسه علي نار متوسطه ونضع به زيت ثم نضع به البصل المقطع وعندما يتحمر اي يصفر لونيه نضيف اليه الفراخ المقطعه وعند تنضج فلفل اللوان والطماطم المقطعه وثم نضيف اليه الفلفل الاسمر والملح ورشه جوزه الطيب وقرفه ثم تترك علي جنب
⁃ نحضر وعاء يوضع في الفرن ودرجه حراره علي١٨٠درجه
⁃ ثم نضع في الوعاء في القاع سمنه ودقيق القليل منهم نقسم المكرونه الي نصفين الاول نضع عليه جزء من البشاميل ونقلب وبعد ذلك نضع الفراخ ثم باقي المكرونه وباقي البشاميل علي الوجه وبعد ذلك نضيف الجبنه الموزريلا علي الوجه وتوضع في الفرن علي نار متوسطه من تحت وليست من الشويه وترك لمده ٣٠ساعه وقبل التقديم تترك لتبرد وبالف هناااااااا
تابعونا هنا علي اكلات مصريه
تعليقات
إرسال تعليق