طريقه عمل البيتزا بالفراخ

 



                            طريقه عمل البيتزا  بالفراخ

  

المكونات /

فراخ علي حسب

٢كوب ونص دقيق

معلقه خميره

معلقه صغيره سكر 

معلقه صغيره ملح 

كيس بيكنج بودر

لبن بودره 

جبنه موزريلا

زيتون 

فلفل اسمر 

ملح للفراخ

زعتر

طماطم

ثوم

زيت

فلفل اللون

 

الطريقه/


عمل الفراخ

نضع طاسه علي النار وبه كميه من الزيت وبعد ذلك الفراخ المقطعه ومع التقليب ونضع بعد ذلك الملح والفلفل الاسمر وتترك التنضج


عمل العجينه

-نضع ماء دافئ عليه خميره وسكر ويترك لتخمر

-نضع في وعاء الدقيق والملح والبن البودره والبيكنج ورشه زعتر وبعد ذلك نضع عليها الخميره وسكر  وترك لتخمر


عمل الصلصه 

نضع طاسه علي النار به قليل من الزيت وتوم وبعد ذلك الطماطم مفرومه وعند الغليان يتم وضع الملح والفلفل الاسمر ورشه زعتر وعند النضج تترك  لتبرد

    تحضير البيتزا 

نحضر طاسه حسب الحجم وتدهن بزيت وبعده نرش الدقيق ثم نضع العجينه ونفردها  ولتكون طبقه رقيقه  ونحضر شوكه ونغرزه في العجينه ثم نضع الصلصه ونفرده وبعدها نضع الفراخ ونفردها ونضع عليها فلفل اللوان مقطع شرائح ثم الزيتون عليها ثم نضع علي الوجه الجبنه الموزريلا  ونضعها في الفرن علي درجه حراره ١٨٠ متوسطه لمده١٠دقايق وبعد ذلك تقطع 

وبالف هناااااااا

تابعونا هنا علي اكلات مصريه

تعليقات

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

معجنات بحشوات الجبنة والبطاطس طريقة ممتازه وجيده

ساندويش السجق والبيض والسبانخ

الطعمية المصرية