طريقة عمل طاجن البامية بالعكاوي
طريقة عمل طاجن البامية بالعكاوي
👇👇👇
المكونات /
نصف كيلو من البامية
كيلو عكاوي
نصف كيلو من الطماطم
بصلة
ملعقة من الثوم المفروم
ملح وفلفل أسود
ملعقة صغيرة من الكمون
ملعقة صغيرة من البهارات
الطريقة/
-يتم غسل العكاوي جيداً بالملح والخل
-نضع حلة على النار ونضيف إليها الزيت ونشوح بها البصل حتى يصفر لونه
-نضيف إليها العكاوي مع التقليب ونضيف الكمون والبهارات والفلفل الأسود
-تتم إضافة الثوم المفروم ويقلب مع المكونات ونضيف إليها عصير الطماطم ونترك المكونات حتى تتسبك على النار
-نضيف البامية والفلفل الحامى والملح ونترك المكونات على النار حتى النضج
-نحضر طاجنا من الفخار للفرن ونضع به البامية ويوضع فى الفرن لمدة لا تقل عن 10 دقائق وتقدم بالف هناااا
تابعونا هنا علي اكلات مصريه
تعليقات
إرسال تعليق